Училищен живот - 3ou-akanchev-vn.com

Търсене
Отиване към съдържанието

Главно меню:

Училищен живот

ЗА УЧИЛИЩЕТО
 

УЧЕБНА 2018-2019 ГОДИНА

 
 


Уважаеми родители,
на Вашето внимание са резултатите
от областния кръг на математическото състезание "Европейско кенгуру"- 23.03.2019г.

Резултати на учениците

1 клас      2 клас     3 клас    4 клас    5 и 6 клас      7 клас


Отговори от задачите областния кръг на математическото състезание "Европейско кенгуру"- 23.03.2019г. 
 

        

На 23. 03. 2019г. в СУ за ХНИ “Константин Преславски”, гр. Варна се проведе регионалното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Честта на III ОУ „Ангел Кънчев“ защитиха училищните победители Жулиян Иванов от 7б клас (трикратен победител в училищните състезания) и Мария-Магдалена Манолова от 5в клас. И двамата представиха достойно училището като Мария-Магдалена се класира втора на шампионския кръг, а Жулиян се пребори до 7 – ми от общо осем кръга от първия етап. „Spelling Bee 2019” се провежда под надслов „Вее Better Together”. Думата „bee” в превод от английски означава „пчела“ и по звучене наподобява думата „be” – да бъда, бъдете, с други думи посланието към всички участници беше: „Бъдете по-добри заедно“. В официалното приветствие, отправено към децата, те бяха насърчени да бъдат по-добри и по-превъзходни, когато са заедно, когато учат, играят, смеят се, мечтаят заедно, помагат си един на друг, уважават се един друг, изпреварват се да вършат добри дела заедно.


( галерия )


 
 


ВИКТОРИНА 2019(галерия снимки)

На 5.03.2019 година с традиционната викторина за учениците от 5 и 6 клас започнаха тържествата, посветени на 169 години от рождението на героя Ангел Кънчев и 141 години от Освобождението на България.
През 2019 год. викторината е под надслов "Варна-моят град“ и се проведе в два кръга: "Знания" за забележителности (паметници,исторически обекти,сгради  и други) ,  свързани с историята на Варна...                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Повече за провеждането на викторината и победителите прочети
тук>>


 
 

ВИКТОРИНА 2019

На 5.03.2019 година с традиционната викторина за учениците от 5 и 6 клас започнаха тържествата, посветени на 169 години от рождението на героя Ангел Кънчев и 141 години от Освобождението на България. През 2019 год. викторината е под надслов "Варна-моят град“ и се проведе в два кръга: "Знания" за забележителности(паметници,исторически обекти,сгради  и други), свързани с историята на Варна- Варненски некропол, Римските терми, паметника на цар Калоян, парк-музей “Владислав Варненчик“,Аладжа манастир, сградата на храм“Арх.Михаил“(първата българска църква и първото училище), Паметник на Съединението, Паметник на Осми приморски полк,Пантеон, Археологически музей, Операта, Катедрален храм, Дом народен флот, Часовникова кула,Морска градина, Икономически университет, храмове, Личности -Владислав Варненчик, Янош Хунияди, ген.Столипин, Никола Корчев, кап. Петко войвода, Антон Новак, братя Шкорпил, Михаил Колони, арх.Дабко Дабков  и Проект на тема“Забележителности на Варна“. Отборите бяха подпомогнати от ученици от 7 клас, които влязоха в ролята на ментори и консултанти.
След много оспорвано състезание победител при шести клас стана отбор“Дръзки“/6б/,на второ място „Одесос“/6а/,а на трето „Рицарите на Владислав/6в/.За най-добър проект бяха отличени „Черноморци“/6г/-„Археологически музей“ и „Дарзалас“/6д/- „Офицерски клуб и Щабът на флота“. При петите класове победител е „Рицарите на крал Владислав“/5в/ .На второ място „Евксинтос понтос“/5а/, а на трето- “Одесос“/5б/. За най-добри проекти бяха отличени макетите  „Катедралата" на 5б и "Часовниковата кула“на 5а. Много интересен  макет представи отборът „Кореняк Варненци“/5г / на Варненския драматичен театър. А отборът „Асклепий“/5д/ ни разказа за офицерските балове в Дом народен флот.
Организаторите и журито на викторината благодари на представителите от 7б и 7в клас, които участваха в журито, подготвиха грамотите и асистираха при провеждането на викторината.

Материалът е изготвен от Яна Славова- учител по история и цивилизации

 
 
 
 

    Spelling    Bee

Жулиян Иванов от 7б клас и Мария-Магдалена Манолова от 5в клас  се класираха на първо място и второ място в училищното Spelling Bee състезание на III ОУ „Ангел Кънчев“, което се проведе на 28.02.2019г. В надпреварата участваха 18  деца, които се състезаваха в 9 кръга. Думата  „captain“ донесе победата  на Жулиян Иванов.
Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват, т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноември. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Регионалното състезание ще се проведе на 23 март 2019 година.
Пожелаваме им успех! 
 
 
 

ОТНОВО МЕДАЛИ
Шахматистите ни завоюваха сребърните медали на Общинските ученически игри.  
Отборът бе в състав: Аспарух Мирчев, Симеон Андреев, Димитър Василев и Сияна Костадинова.

.

 
 

ДА БЪДЕМ ДОБРИ ВСЕКИ ДЕН

Учениците от III г клас на IIIОУ "Ангел Кънчев"- Варна тази Коледа зарадваха и стоплиха сърцата на деца от Център за специална образователна подкрепа/ интернат/ "Св.Св. Кирил и Методий" с. Кривня. Заедно със семействата си децата направиха коледни подаръци. С много песни, танци и емоции премина срещата. "Нека не забравяме да бъдем добри и да си помагаме,не само по Коледа " е мотото на децата от трети клас!


 
 


Коледeн турнир по футболМомчетата от футболния отбор на III ОУ "Ангел Кънчев" се представиха отлично на Коледния турнир по футбол и
спечелиха бронзовите отличия.


Браво на победителите!Учениците от първи клас спечелиха първо място на състезанието "Бързи и сръчни"! Браво на победителите!


 
 

ПРАЗНИК, ПОСВЕТЕН НА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

21 ноември „Ден на Християнското семейство”

Там където сърцата все ни връщат….там където гоним мечтите, където шарен бе света и всичко е възможно, там е семейството - мостчето между вчера  и утре. Там в детството е вълшебната приказка а тя е безкрайна. В нея главните герои сме ние- децата. Другите са мама, татко, баба и дядо. Това тържество е за всички нас и  вас и за онези които ни обичате. С тези думи започна един незабравим празник в III ОУ "Ангел Кънчев"(продължете с четенето >>...) 
 

А така учениците от III г клас отбелязяха светлия празник Въведение Богородично,
ден на християнското семейство и християнска младеж.


 
 
 
 


След блестящо представяне нашите  волейболисти завоюваха сребърните медали в Ученически игри 2018/2019.

Публикувано на 13.11.2018 г.

 
 


МОМЕНТИ ОТ ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018-2019 ГОДИНА
ПРЕКРАСЕН ДЕН, ИЗПЪЛНЕН С УСМИВКИ И ПРАЗНИЧНО НАСТРОЕНИЕ

 
 
 
 

УЧЕБНА 2017-2018 ГОДИНА

 
 
ПРАЗНИЧНОТО ШЕСТВИЕ
НА 24 МАЙ


 (
Виж галерията от снимки)

 
 


Деца и родители боядисаха ограда на варненско училище

В деня на пролетното почистване на Варна ученици, родители и учители почистиха III ОУ "Ангел Кънчев", съобщава Радио Варна...                                                                                 Продължи да четеш тук>>.


 
 


ПРОЛЕТЕН ПРАЗНИК

ЦВЕТНИТЕ ДЕЦА НА ЦВЕТНИЯ КВАРТАЛ

Пролетта наистина е дошла! И празникът започва...Децата на Цветния квартал празнуват!(галерия)

На 30март 2018г. в Актовата зала на училището се състоя годишният концерт на училището
под надслов "Цветните деца на Цветния квартал празнуват!

 
 


ТАЛАНТЛИ
ВИТЕ ДЕЦА НА III ОУ "АНГЕЛ КЪНЧЕВ"

Национален конкурс
за есе на тема „Аз съм българче”


На 03. 03. 2018г. бяха обявени резултатите от конкурса за есе на тема „Аз съм българче”, организиран от Българската национална телевизия. Конкурсът е част от кампанията  „Да съхраним българския дух”, която се провежда под надслов „Прозорец към родината” , в партньорство със Сдружение „Арлекин”. Радостни сме да Ви съобщим, че журито, състоящо се от представители на БНТ, присъди първо място във възрастовата група от 12 до 15 години на Преслав Гавраилов от VI б клас на нашето училище за есето "Там няма да е по-добре". Поздравяваме победителя и му пожелаваме бъдещи успехи.

Там няма да е по-добре
,,Хрус-хрус-хрус".Това е звукът от обувките ни,  докато изкачваме върха. Аз, майка ми, баща ми и брат ми сме решили  да покорим Козя стена. Всички мълчим,  за да не изразходваме силите си. В тишината чувам  мислите си и си спомням... Продължи да четеш есето тук>>


В линка можете да видите интервюто му за БНТ.
http://news.bnt.bg/bg/a/vtoro-nagradeno-dete-ot-kampaniyata-na-bnt-prozorets-km-rodinata


Spelling Bee


Жулиян Иванов от 6б клас и Теодора Барлева от 7г клас  се класираха на първо място и второ място в училищното Spelling Bee състезание на III ОУ „Ангел Кънчев“, което се проведе на 26.02.2018г. В надпреварата участваха 27  деца, които се състезаваха в 10 кръга. Думата  quartet донесе победата  на Жулиян Иванов.


Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват, т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноември. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Регионалното състезание ще се проведе на 24 март в НГХНИ "Константин Преславски".
Пожелаваме им успех!


 
 


ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА АНГЕЛ КЪНЧЕВ

На 5 март се навършиха 146 години от смъртта на Ангел Кънчев. Поклон пред паметта на героя, напуснал този свят едва 22 годишен.
Да си спомним за него чрез откъс от филма "Записки по българските въстания"!
Събитието е представено така, както го е видял Захарий Стоянов. (виж видеото)

На 5 март 1872 г., преди 146 години, на русенското пристанище се самоубива видният български революционер и съратник на Левски - Ангел Кънчев.Той е посегнал на живота си, за да не бъде пленен от турските власти. Ангел Кънчев е рoдeн в Трявнa нa 11 нoeмври 1850 г. Кaктo пишe зa нeгo Зaхaри Cтoянoв, тoй e "cирoмaшки cин". Бaщa му e мaйcтoрът-зидaр Кънчo Aнгeлoв Пoпникoлoв. Дeйнocттa му кaтo прoфecиoнaлeн рeвoлюциoнeр прoдължaвa caмo 6 мeceцa. Нa 5 мaрт 1872 г. прaви oпит дa ce прeхвърли тaйнo в Румъния. Oпитвa ce дa ce кaчи нa пaрaхoдa бeз пacпoрт, нo нaй-вeрoятнo e прeдaдeн и дeйнocттa му e рaзкритa нa турcкитe влacти, зaрaди кoeтo тe гo cпирaт зa щaтeлнa прoвeркa. При oпитa cи зa бягcтвo тoй oпитвa дa oкaжe cъпрoтивa, нo нeуcпeшнo (cпoрeд Зaхaри Cтoянoв прeдaтeлят, у кoгoтo Кънчeв e прecпaл, e извaдил oт рeвoлвeрa му пoвeчeтo куршуми). Ocъзнaвaйки oбрeчeнocттa cи Aнгeл Кънчeв извиквa "Дa живeй Бългaрия!", нacoчвa рeвoлвeрa към челото cи, нaдявaйки ce тoзи път oръжиeтo дa прoизвeдe изcтрeл - тoвa ce и cлучвa. Така с мисълта за родината напуска този свят младият революционер.

Гробът на Ангел Кънчев се намира в двора на храм "Свето Вознесение" в Русе.
ТОЗ, КОЙТО ПАДНЕ В БОЙ ЗА СВОБОДА, ТОЙ НЕ УМИРА!

 
 

ХVI ОБЩИНСКИ КОНКУРС "МОЯТА БЪЛГАРИЯ", ВАРНА 2018
РАЗДЕЛ "ХУДОЖЕСТВЕНО СЛОВО"На 24.02.2018г. учениците от I и V клас представиха III ОУ "Ангел Кънчев" в ХVI общински конкурс "Моята България", Варна 2018, раздел"Художествено слово" ."Наследниците на България"- учениците от III ОУ"Ангел Кънчев"- Варна спечелиха трето място в Регионалния конкурс "Моята България" в раздел смесена възрастова група.

(Виж видеото от изпълнението на участниците)


 
 

ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО


На 21.11 от 17:00 в актовата зала на училището се проведе тържество, подготвено от учениците от първи и втори клас,  по случаи деня на християнското семейство. Там децата рецитираха, пяха, танцуваха и най-важното - забавляваха се и припомниха на всички ценностите, свързани с този празник. Учениците бяха добре подготвени и съвместно с класните си ръководители представиха качествен продукт. Накрая певицата Дебора от 1а клас впечатли публиката с добре подбрана песен и събра овациите. 
 

УЧЕНИЦИТЕ ОТ III ОУ "АНГЕЛ КЪНЧЕВ"-ВАРНА
СИ ПОДАРИХА УСМИВКИ ЗА КОЛЕДА,
ПОЛУЧИХА ПОРЦИЯ КОЛЕДНА МАГИЯ


От 11 до 20 декември 2017 година в IIIОУ "Ангел Кънчев" се проведе Коледен рецитал на учениците от I клас  и базар на учениците от I до IV клас с цел събиране на средства към УН, които ще се разходват за:

  • награди от състезания и олимпиади


  • изработване на грамоти за учениците от I клас


  • закупуване на самозалепващи се ленти"Отличник" и др.


Благодарим на всички ученици, които се включиха в рецитала и базара! 
 
 
 

ТРАДИЦИИТЕ В УЧИЛИЩЕ

III ОУ "Ангел Кънчев" са отново шампиони
Детски празник „Бързи и сръчни“ за II клас

Състезанието за II клас от „Бързи и сръчни“ втори кръг се проведе на 15 март в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и има за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците. Организатори на веригата състезания - детския спортен празник „Бързи и сръчни“ са Община Варна, дирекция „Спорт“, с подкрепата на РУО Варна.

                                                                                                                                                Виж повече тук>>
                                                                                                                                                                                                  

УЧЕНИЧЕСКА КУПА ВАРНА 2018

Сребърните медалисти по шахмат V-VII  клас са учениците от III ОУ "Ангел Кънчев"


Отборът на IIIОУ „Ангел Кънчев“ по шахмат V-VII клас в състав : Деяна Георгиева, Симеон Андреев, Аспарух Мирчев, Лора Желева и Димитър Василев се пребори за сребърните медали на турнира за „Купа Варна“2018 .
Вие сте наша гордост!
Продължавайте все така да ни радвате!


В ученическите състезания за „Купа Варна“ през уикенда бяха излъчени победителите в състезанието по шахмат I-IV клас, втори кръг за учебната 2017/2018 г. В състезанието участваха 7 училищни отбора от град Варна, във възрастова група  I-IV клас, а любезен домакин на срещите беше залата в Юнашки салон. При оспорвана борба третото място зае отборът на IIIОУ „Ангел Кънчев“. Екипът в състав: Сияна Костадинова-IV д клас, Моника Йорданова- II з клас, Петър Димитров- III клас, Слави Радев-II ж клас , Филип Буюклиев- II б клас, с ръководители Валентин Кулев и Антон Тодоров залужава нашите поздравления ! Пожелаваме Ви нови успехи!

      


ВИКТОРИНАТА

(обновена галерия)
“140 години от Освобождението на България.  170 години от рождението на Христо Ботев“

И тази година се проведе традиционната историческа викторина. Тя бе посветена на няколко исторически годишнини: 140 години от Освобождението на България, 170 години от рождението на Христо Ботев, 145 години от смъртта на Васил Левски, 150години от гибелта на Хаджи Димитър.

На 20.02.2018г. в Актовата зала се състезаваха отборите от шести клас:

“Патриоти“ /Митко, Цветомир, Калоян, Дияна /
 “Български лъвове“/Виктор, Паола, Деси, Мая/
“Хъшове“/Георги,Константин,Жулиян,Даниел/
“Опълченци“/Андрей,Мая,Кристияна,Преслав.

Победители станаха „Опълченци“ с 86т,следвани от „Български лъвове“-82т и „Патриоти“с 81т.
На 6.03.2018г. се изявиха отборите от пети клас:

“Възрожденци“/ Виктория, Донислава, Мухамед, Йордан, Герасим/
“Свобода или смърт“/ Нилюфер, Деспина, Мария, Ачелия, Венци/
“Патриоти“/Камелия, Ники Георгиев, Ивайла, Елеонора, Дияна/
 “Четници“/Алекс Илиев, Момчил, Валерия, Светослав, Станимира/
“Опълченци“/Грета, Алекс Киров, Слави, Мартин, Теодор/.
Освен знания, участниците показаха, че са добри рецитатори на Ботевите стихотворения “Обесването на Левски“, “Хаджи Димитър“, “Мойта молитва“ и Вазовото “Опълченците на Шипка“. Победители станаха отбор “Опълченци“.

Наградите бяха осигурени от Ученическия съвет.
Помощ в организацията и подготовката на отборите оказаха момичетата от седми клас:
Александра, Симона, Василена, Преслава, Лора, Виолета, Ния, Симона.

 
 ЗДРАВЕЙ УЧИЛИЩЕ, ЗДРАВЕЙ!

 
 
 
 

 

НОВА СПОРТНА ПЛОЩАДКА И ФИТНЕС НА ОТКРИТО В ДВОРА
НА
III ОУ "А. КЪНЧЕВ"- ВАРНА

(галерия)

Нова спортна площадка с футболно и волейболно игрища, както и с модерна фитнес зона беше открита официално в двора на III Основно училище „Ангел Кънчев" в  квартал "Левски" в град Варна. Съоръжението  може да се ползва от всички жители на района, а нощем ще бъде осветено. За повече сигурност е поставено и видеонаблюдение, обяви кметът Иван Портних.

Прочети цялата новина >>Интервю с директора на III Основно училище „Ангел Кънчев" г-жа Марионела Николова пред екип на медийна група "Черно море"

Виж тук >>
Публикувано на 10.08.2017 г.Кметът на Варна г-н Иван Портних сподели: Нова спортна площадка открихме с директорката на ОУ "Ангел Кънчев" - Марионела Николова.  

Виж изказването тук >>
Публикувано на 11.08.2017 г.

 
 
 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню