Училищен живот

Открити дни на МКБППМН

За поредна година III ОУ „Ангел Кънчев“ се включи в Откритите дни на МКБППМН. Учениците активно участваха в различни дейности през целия месец април, с които показаха подкрепа и съпричастност  в превенцията на  детското  асоциално поведение .

   По-малките ученици пребориха агресията с песни и танци, други дадоха идеи за своите стъпки как да спрем насилието в училище чрез проекти, петите класове показаха положителното влияние на спорта върху поведението на децата, випуск шести клас се запознаха с видовете наркотици и пагубното им влияние , а седмите класове гледаха филм за киберпрестъпността и се запознаха с правонарушения извършени от деца.

  Всички участници бяха възнаградени с грамоти и подаръци от Община Приморски.

Световен ден на рециклирането

По повод Световния ден на рециклирането Recycle ♻️– 18 март, учениците от III „а“ клас на III ОУ „Ангел Кънчев “ се включиха в редица инициативи на тема: „Рециклирането има смисъл и е лесно“. Беше осъществено занимание съвместно Recycle ♻️, в което децата изработиха рамки за снимки, подредиха тематична изложба и направиха пролетна украса за дъската. Чрез презентации и видеа учениците се запознаха с ползата от преработването и намаляването на отпадъците.

Международния ден за борба с училищния тормоз , известен още като "Ден на розовата фланелка"

Всяка година последната сряда на февруари се отбелязва Денят за борба с тормоза в училище, познат като „Ден на розовата фланелка“.

  И тази година на 28.02.2024г. учениците на III ОУ „Ангел Кънчев“ превърнаха инициативата в розов празник. Ученици и учители облякоха розово , за да изразят своята позиция. Бяха изработени и подредени изложба  рисунки  и проекти, подкрепящи призива „НЕ на тормоза в училище“. БМЧК също се включиха с презентации и игри в начален курс.

  Инициативите, които проведохме, отново ни напомниха , че ние сме тези , които могат да променят живота  към по-добро и че обединени срещу насилието и тормоза, сме силата, която може да направи света по-добър.

Световен Ден на розовата фланелка

Кратки правила за оказване на първа помощ

Ден на четенето

На 17. 11. 2023 г. за първи път се проведе Ден на четенето, организиран от Фондация „Четене“ и Сдружение „Книги и четене“ с партньорството на МОН.

III ОУ „Ангел Кънчев“ в гр. Варна се включи в инициативата за насърчаване на четенето и 750 ученици от III, IV, V, VI и VII клас прочетоха откъси от свои любими книги пред съучениците и учителите си.

Събитието обхвана над 350 детски градини и около 1000 училища в страната и чужбина. 

грамота за участие в Ден на четенето
Р. Арабаджиева- 3А
Д. Камбурова- 3В
Д. Камбурова - 3В
Т. Минкова - 3Г
Т. Минкова - 3Г
Д. Рошманова - 3Д
Д. Рошманова - 3Д
П. Стоянова - 3Е
Е. Панайотова - 3Ж
Е. Панайотова - 3Ж
С. Великова - III 3
С. Великова - III 3
Б. Василева - 4 Б
Б. Василева - 4 Б
Д. Величкова - 4 Г
Д. Величкова - 4 Г
5 "б" клас чете....
5 А
5 Б
5 Б
5 Г
7 Г
7 Г

Ден за Безопасност на движението по пътищата и Гражданска защита

Вдъхновени от провеждане на часовете по БДП и Гражданска защита, възпитаниците на III ОУ „Ангел Кънчев“ инициираха изложба с послания. Изработиха рисунки по темите за безопасното движение по пътищата и бедствията, като призоваха всички ученици, учители и родители да бъдат съвестни граждани, да спазват правилата по пътищата и опазват природата.

Отбелязване на Деня на ТОЛЕРАНТНОСТТА - 16 ноември

Толерантността е търпение, уважение, добронамереност, приятелство, подкрепа. Тя ни позволява да оценим красивото в различието!

Многообразието в света ни учи да сме толерантни, показва ни колко е пъстър животът и колко много и различни начини има, за да изразим себе си.

Независимо от това къде живеем, каква религия изповядваме, какво увреждане имаме, ние искаме да споделим с другите нашия свят, нашите ценности.

В III ОУ „Ангел Кънчев“ този ден бе отбелязан с различни инициативи.

Седмокласници проведоха час по толерантност на ученици от третите класове, някои деца изработиха проекти по темата, други направиха своите стъпки към доброто , а ученици и учители дойдоха с шарени чорапи , за да покажат съпричастност.

Отбелязване на Деня на народните будители - 1 ноември

Деня на народните будители бе отбелязан в училище III ОУ „Ангел Кънчев “ с тематични табла изработени от учениците.

Денят, в който отдаваме почит към просветителите, книжовниците, борците ни за национално освобождение, създали и съхранили духовните ценности на нацията. 

1 Ноември в училище "Ангел Кънчев" Варна

Учебна 2022-2023 година​

Викторина "145 години от Освобождението на България. 150 години от смъртта на Левски"

На 28-ми февруари  и на 7.03 2023г.в училище“Ангел Кънчев“се проведе традиционната викторина по история . Тази година тя бе посветена на „145 години от Освобождението на България. 150 години от смъртта на Левски“.

В първи кръг участниците показаха отлични знания за живота на Ангел Кънчев, Васил Левски и Освобождението на България. Във втори кръг представиха литературно-художествено произвездение,свързано с нашите герои. Отборите с емблематични имена,бяха оценявани от жури и за оригиналност,външен вид,емблеми и поведение.

В състезанието на шестите класове,отборът от 6 в клас спечели  първо място. На второ място остана 6д ,а на трето място 6 ж.

В надпреварата на петите класове отборът на 5б е на първо място. В оспорваната надпревара отборите на 5а и 5е поделиха второто  място. На трето оостана 5д.

Журито раздаде специални награди,с които отличи най-добре представителите се в литературно-художествената част. Дори имаше стихотворения,написани от участниците във викторината.

Всички участници се справиха отлично. Бяха вложили много творчество, креативност, вдъхновение и талант. Победителите получиха портрети на патрона на училището.

Специални благодарности на всички класни ръководители и на учениците, вложили време и труд, за да бъде това събитие толкова ползотворно и вълнуващо!

Наближава 8-ми март – Международният ден на жената.

Уважаеми родители, скъпи ученици,

На този ден в училище децата подаряват цветя на учителите си  в знак на уважение. Нека отново покажем съпричастност и доброта.

Призоваваме всички родители и ученици да дарят средствата, предвидени за закупуване на цветя за учителите в помощ на кампанията „Да помогнем на Жоро да оздравее“.

Георги е на 14 години и се бори с тежката диагноза остра лимфобластна Т-клетъчна левкимия. Момчето е бивш наш ученик и ще бъдем радостни всички заедно да помогнем за неговото оздравяване.

Във всяка класна стая ще бъде поставена кутия за събиране на средства. На сайта на училището ще бъдат публикувани окончателната сума и документ за нейното превеждане.

Международния ден за борба с училищния тормоз , известен още като "Ден на розовата фланелка"

На 22 февруари в училище III ОУ „Ангел Кънчев“ – гр. Варна за поредна година се отбеляза Международния ден за борба с училищния тормоз , известен още като „Ден на розовата фланелка“.

     Учениците участваха активно. Беше подготвена изложба във фоайето на училището. Голяма част от учениците бяха с розови блузки, други бяха със символа на розовата фланелка, закачен на ревера. Трети – носеха розови балони , които пуснаха да полетят в небето. Така показаха съпричастността си към всички свои връстници по света , които са били обект на тормоз в класната стая.
 
     Отбелязването на този ден ни кара да се замислим как да постъпваме в ситуации на тормоз , да осъзнаем , че има как и можем да се противопоставяме на тормоза всеки ден.

Учениците и децата от подготвителната група от III ОУ "Ангел Кънчев" за поредна година участваха и бяха отличени в Национален конкурс за "Най-усмихнат клас на България 2022- умни, творящи, можещи".

усмивки 2022 година

Коледа е

Коледа е време за красота! Светът около нас, затаил дъх, потъва в бялата тишина на очакването. Коледа е вълшебство, което стопля сърцата и сбъдва мечтите. Всяка Коледа е очаквана със своите изненади и от учениците от III ОУ „Ангел Кънчев“.

Цялото училище блести в своята празнична премяна, класните стаи са украсени, елхата грее, отрупана с гирлянди и бляскави играчки.

На 20.12.22г. се организира конкурс за най-хубава коледна украса в класната стая.

1-во място- VII “г“ клас

2-ро място- V „г“ клас

3-то място- V „а“ клас , VI“а“ клас

Изправени пред сиянието на този най-светъл празник, ученици засадиха дръвчета в двора на училището, направихме изложба от рисунки и картички, на вратите учениците написаха своите коледни послания , които ни зареждат с положителни емоции, сърцата се изпълват с топлина, засилва се желанието за благотворителност и доброта.

Приказната магия на Коледа завладява всички. Нека да съхраним тази магия! И нека всеки от нас да почувства топлината на коледния миг, да отвори сърцето си за обич и доброта!

IMG-7d9b6618d4791e9ed90dff3f59c0fb38-V

Браво шампиони!​

Отборът по фубол на III ОУ "Ангел Кънчев" град Варна
убедително спечели 1- во място на Ученически игри 2022/2023 г.

III ОУ"Ангел Кънчев" град Варна убедително спечели 1- во място на Ученически игри 2022/2023 г.

Отбелязване на Деня на народните будители - 1 ноември

Деня на народните будители бе отбелязан в училище III ОУ „Ангел Кънчев “ с тематични табла изработени от учениците, чрез които припомниха имената на онези,  които наричаме народни будители. 
  Будители на българският народ са тези духовници,  творци и държавници, които повече от хилядолетие са развивали и защитавали българския език, култура и национална независимост.

Общински ученически игри по футбол

На 21.10.2022г. се проведе първи кръг от Общински ученически игри по футбол. Нашият отбор , ръководен от г-н Емил Ванков и г-н Христо Соколов имаше нелеката задача да преодолее силния отбор на СУ „Гео Милев“. Мачът беше равностоен през първото полувреме, но с много добра защита и себераздаване на целия отбор, момчетата стигнаха до 2 гола, които бяха реализирани от Виктор – 7е клас и Цветин – 7г клас. С краен резултат от 2:0 се класираха за втори кръг, където ще премерят сили с отбора на ОУ „Йордан Йовков“.

STEM урок по Човекът и природата

На 20.10 (четвъртък) г-жа Бисерка Василева организира STEM урок в час по Човекът и природата в 3 „б“ клас на тема „Вода“. Учениците бяха разделени по отбори, правиха лабораторни упражнения, наблюдавайки свойствата на разтворимост на други елементи във вода, изработиха собствени модели на молекули и проведоха кратка игра за проверка на изводите, направени за свойствата на водата.

Учебна 2021-2022 година

Отбелязване на 29.06.2022 – Ден на безопасността на движението по пътищата

Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата

През месец Май отборът на III ОУ „Ангел Кънчев“ спечели първо място на областния кръг в гр. Варна на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата и се класира за национален кръг, който се проведе в периода 3-5 Юни в гр. Етрополе.

Спорт превенция и здраве

Открити дни на МКБППМН

На 19 април 2022г. нашите ученици се включиха в кампанията „Открити дни на МКБППМН” (спорт, превенция и здраве). Вярвайки в доброто и толерантността един към друг, децата с голямо удоволсвие дадоха всичко от себе си да покажат подкрепа за един по-добър свят. Усилията и забавленията бяха отличени с грамоти и подаръци.

9 май - Денят на Европа

С различни дейности учениците на III ОУ „Ангел Кънчев “ отбелязаха Деня на Европа – 9 май.
Децата изрисуваха двора на училището със знамената на европейските държави и изработиха картички.
В училището беше подредена тематична изложба с рисунки.

Учебна 2020-2021 година

Резултати от Национално математическо състезание "Европейско Кенгуру"

Отговори на задачите от Национално математическо състезание „Европейско кенгуру“ 18.03.2021 г.

Отговори на Европейско Кенгуро 3 клас

Лазарки

В традициите и обичаите на българите са вплетени техните желания, радости, неволи, щастие и обич. Празник на младостта и пролетта е Лазарица.
 
Като спазващи и уважаващи традициите и обичаите, учениците от 3 ,,ж“клас“ по екипи направиха рисунки на лазарки и участваха в разговор за предстоящите празници. Дано ви доставят радост и удоволствие.
хранилка за птици 3 ж клас

Хранилка за птици

С идването на пролетта долетяха и птиците от юг.
Децата от 3,, ж“ клас се славят с това, че обичат животните и се грижат за тях. Днес спонтанно ,виждайки птиците в двора на училището, решиха да поставят хранилка. Поставиха трохи и семенца.
 
Едно добро дело и пример за останалите ученици от випуска, които много се зарадваха. Последвайте нашият пример! Поставете и пазете хранилките! 

Аз вярвам и помагам

На 17.04.2021г. III ОУ „Ангел Кънчев“ се включи в кампанията „Аз вярвам и помагам“, като по този начин не само насърчава учениците да осмислят своя „пластмасов отпечатък“ върху околната среда, но и ги възпитава да бъдат активни граждани, вярващи в доброто и в благотворителността. В акцията се включват хиляди хора, които събират пластмасови капачки за да бъдат предадени за рециклиране. Със средствата се закупува апаратура в помощ на недоносените бебета. Предварителната равносметка от кампанията е, че са събрани над 200 тона пластмасови капачки. Радваме се, че и ние имаме принос за това и най-вече участниците от Еко бригадата по проект „С грижа за световния океан“!

Аз вярвам и помагам

18 март - Световен ден на рециклирането

Ученици от 6-тите класове се включиха в инициатива, посветена на Деня на рециклирането – 18 март. Непотребните найлонови торбички и пластмасови бутилки се превърнаха в красиви свещници, моливници, хранилка за птици и още много други предмети – резултат от фантазията на децата. Изготвихме изложба с креативните творения на децата, както и с постерите и книжките, даващи информация за различните видове пластмаси и периода на разграждането им.  

Ето как нашите "герои на рециклирането " споделиха своите идеи за ползата от рециклиране и намаляването на отпадъци

Наши ученици се включиха активно в инициативата "Не на тормоза" в световния ден за борба против тормоза и насилието

Отличия от община Варна за мотивиран старт в професията бяха връчени на млади учители

Тържеството бе проведено в Юнашкия салон, а призовете даде Лилия Христова, директор на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“. Номинираните преподаватели се предлагат от директори и колективи на съответните учебни заведения в морската столица. Тази година носителите на наградата са 18 млади учители.Това са Цветелина Георгиева, ОУ „Петко Славейков“; Йоана Алексиева, ОУ „Добри Чинтулов“; Радостин Шишков, СУХНИ „Константин Преславски“; Елена Топачарова, Първа езикова гимназия; Дилян Галев, СУХНИ „Константин Преславски“; Виктория Арнаудова, ОУ „Панайот Волов“; Кристина Кръстева – детска градина №18 „Чайка“; Румен Радев, СУХНИ „Константин Преславски“; Еми Петрова, СУХНИ „Константин Преславски“; Мария Иванова, детска градина №30 „Синчец“; Перита Бояджиев, Четвърта езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“; Димитър Аврамов, Професионална гимназия по електротехника; Андрей Михайлов, СУ „Димчо Дебелянов“; Петя Цонева, Второ ОУ „Никола Вапцаров“; Софи Гостанян, СУ „Димчо Дебелянов“; Янина Киркорян, VII СУ „Найден Геров“; Мирена Ганчева, III ОУ „Ангел Кънчев“; Дафинка Петрова, ОУ „Георги Раковски“.
Видео от връчването на отличията

Занимания по интереси съгласно Наредбата за приобщаващо образование

Заниманията по интереси се организират за учениците от I до VII клас, в съответствие с желанието на родителите на децата, с желанието на учениците със съгласието на родителите, както и със спецификата на заниманията и с възможностите на училището.

Заниманията по интереси включват провеждане на учебни часове и изяви на учениците, провеждане на междуинституционални занимания по интереси и междуинституционални изяви на учениците, обхванати в тях, посещения на културно-исторически и природонаучни обекти, институции и други.

През учебната 2020/2021г.в III ОУ“Ангел Кънчев“ са организирани следните групи за занимания по интереси от педгогически специалисти в училището:

  • 23 групи в приоритетнa област „Математика”

  • 1 група в приоритетнa област „Дигитална креативност”

  • 6 групa в приоритетнa област “Природни науки“

  • 1 група в приоритетнa област “Технологии. Езиков свят“

Честита нова учебна година, скъпи родители, ученици, учители и служители!

Да си пожелаем здраве, спокойствие и мъдрост във вземането на решения и дръзновение в овладяването на науката! Успешна учебна година за всички!

Учебна 2018-2019 година

Викторина 2019

На 5.03.2019 година с традиционната викторина за учениците от 5 и 6 клас започнаха тържествата, посветени на 169 години от рождението на героя Ангел Кънчев и 141 години от Освобождението на България. През 2019 год. викторината е под надслов „Варна-моят град“ и се проведе в два кръга: „Знания“ за забележителности(паметници,исторически обекти,сгради  и други), свързани с историята на Варна- Варненски некропол, Римските терми, паметника на цар Калоян, парк-музей “Владислав Варненчик“,Аладжа манастир, сградата на храм“Арх.Михаил“(първата българска църква и първото училище), Паметник на Съединението, Паметник на Осми приморски полк,Пантеон, Археологически музей, Операта, Катедрален храм, Дом народен флот, Часовникова кула,Морска градина, Икономически университет, храмове, Личности –Владислав Варненчик, Янош Хунияди, ген.Столипин, Никола Корчев, кап. Петко войвода, Антон Новак, братя Шкорпил, Михаил Колони, арх.Дабко Дабков  и Проект на тема“Забележителности на Варна“. Отборите бяха подпомогнати от ученици от 7 клас, които влязоха в ролята на ментори и консултанти.
След много оспорвано състезание победител при шести клас стана отбор“Дръзки“/6б/,на второ място „Одесос“/6а/,а на трето „Рицарите на Владислав/6в/.За най-добър проект бяха отличени „Черноморци“/6г/-„Археологически музей“ и „Дарзалас“/6д/- „Офицерски клуб и Щабът на флота“. При петите класове победител е „Рицарите на крал Владислав“/5в/ .На второ място „Евксинтос понтос“/5а/, а на трето- “Одесос“/5б/. За най-добри проекти бяха отличени макетите  „Катедралата“ на 5б и „Часовниковата кула“на 5а. Много интересен  макет представи отборът „Кореняк Варненци“/5г / на Варненския драматичен театър. А отборът „Асклепий“/5д/ ни разказа за офицерските балове в Дом народен флот.
Организаторите и журито на викторината благодари на представителите от 7б и 7в клас, които участваха в журито, подготвиха грамотите и асистираха при провеждането на викторината.

Материалът е изготвен от Яна Славова- учител по история и цивилизации

Да бъдем добри всеки ден

Учениците от III г клас на IIIОУ „Ангел Кънчев“- Варна тази Коледа зарадваха и стоплиха сърцата на деца от Център за специална образователна подкрепа/ интернат/ „Св.Св. Кирил и Методий“ с. Кривня. Заедно със семействата си децата направиха коледни подаръци. С много песни, танци и емоции премина срещата. „Нека не забравяме да бъдем добри и да си помагаме,не само по Коледа “ е мотото на децата от трети клас!

Спортни прояви на учениците от III Основно училище "Ангел Кънчев"

Коледeн турнир по футбол

Момчетата от футболния отбор на III ОУ „Ангел Кънчев“ се представиха отлично на Коледния турнир по футбол и спечелиха бронзовите отличия.

Браво на победителите

Учениците от първи клас спечелиха първо място на състезанието „Бързи и сръчни“!

Ученически игри 2018/2019

След блестящо представяне нашите  волейболисти завоюваха сребърните медали

21 ноември „Ден на Християнското семейство”

Там където сърцата все ни връщат….там където гоним мечтите, където шарен бе света и всичко е възможно, там е семейството – мостчето между вчера и утре. Там в детството е вълшебната приказка – а тя е безкрайна. В нея главните герои сме ние – децата. Другите са мама, татко, баба и дядо. Това тържество е за всички нас и вас и за онези които ни обичате.

С тези думи започна един незабравим празник в III ОУ ,,Ангел Кънчев“, организиран и представен от седемте паралелки Първи клас в училището .
Те подготвиха поздравителен концерт в Актовата зала на училището, с който зарадваха семействата и близките си хора.

Учениците от всеки клас предварително изработиха картички и покани по повод
празника. Децата споделиха спомени и прекрасно изживяни мигове от живота на своите семейства. Единодушни бяха в твърденията си, че най-милите и скъпи хора за тях са хората, които най-много ги обичат-мама ,татко ,баба ,дядо. Именно за тях с много любов те подготвиха празничния концерт.

Всеки от класовете беше подготвен за празника. С мили думи ,песен и танц от сърце поздрави присъстващите в залата. Имаше и общи песни ,които класовете изпълниха заедно. Настроението в залата беше приповдигнато и прекрасно.
Родителите с усмивка ,положителни емоции и удоволствие се наслаждаваха на всички представяния . Припяваха и танцуваха с децата си.


В края на вечерта ученици, учители и родители си пожелаха повече семейна
топлина,както и да съумеем да съхраняваме българските ценности и да опазваме
човешките добродетели-любов,вяра и мир във всеки български дом и във всяко
българско семейство.

Ето как учениците от III г клас отбелязяха празника Въведение Богородично, ден на християнското семейство и християнска младеж.

Тържествено откриване на учебната 2018-2019 година - прекрасен ден, изпълнен с усмивки и празнично настроение