Училищен живот

Учебна 2020-2021 година

Резултати от Национално математическо състезание "Европейско Кенгуру"

Отговори на задачите от Национално математическо състезание „Европейско кенгуру“ 18.03.2021 г.

Отговори на Европейско Кенгуро 3 клас

Лазарки

В традициите и обичаите на българите са вплетени техните желания, радости, неволи, щастие и обич. Празник на младостта и пролетта е Лазарица.
 
Като спазващи и уважаващи традициите и обичаите, учениците от 3 ,,ж”клас” по екипи направиха рисунки на лазарки и участваха в разговор за предстоящите празници. Дано ви доставят радост и удоволствие.
хранилка за птици 3 ж клас

Хранилка за птици

С идването на пролетта долетяха и птиците от юг.
Децата от 3,, ж” клас се славят с това, че обичат животните и се грижат за тях. Днес спонтанно ,виждайки птиците в двора на училището, решиха да поставят хранилка. Поставиха трохи и семенца.
 
Едно добро дело и пример за останалите ученици от випуска, които много се зарадваха. Последвайте нашият пример! Поставете и пазете хранилките! 

Аз вярвам и помагам

На 17.04.2021г. III ОУ „Ангел Кънчев“ се включи в кампанията „Аз вярвам и помагам“, като по този начин не само насърчава учениците да осмислят своя „пластмасов отпечатък“ върху околната среда, но и ги възпитава да бъдат активни граждани, вярващи в доброто и в благотворителността. В акцията се включват хиляди хора, които събират пластмасови капачки за да бъдат предадени за рециклиране. Със средствата се закупува апаратура в помощ на недоносените бебета. Предварителната равносметка от кампанията е, че са събрани над 200 тона пластмасови капачки. Радваме се, че и ние имаме принос за това и най-вече участниците от Еко бригадата по проект “С грижа за световния океан”!

Аз вярвам и помагам

18 март - Световен ден на рециклирането

Ученици от 6-тите класове се включиха в инициатива, посветена на Деня на рециклирането – 18 март. Непотребните найлонови торбички и пластмасови бутилки се превърнаха в красиви свещници, моливници, хранилка за птици и още много други предмети – резултат от фантазията на децата. Изготвихме изложба с креативните творения на децата, както и с постерите и книжките, даващи информация за различните видове пластмаси и периода на разграждането им.  

Ето как нашите "герои на рециклирането " споделиха своите идеи за ползата от рециклиране и намаляването на отпадъци

Наши ученици се включиха активно в инициативата "Не на тормоза" в световния ден за борба против тормоза и насилието

Отличия от община Варна за мотивиран старт в професията бяха връчени на млади учители

Тържеството бе проведено в Юнашкия салон, а призовете даде Лилия Христова, директор на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“. Номинираните преподаватели се предлагат от директори и колективи на съответните учебни заведения в морската столица. Тази година носителите на наградата са 18 млади учители.Това са Цветелина Георгиева, ОУ „Петко Славейков“; Йоана Алексиева, ОУ „Добри Чинтулов“; Радостин Шишков, СУХНИ „Константин Преславски“; Елена Топачарова, Първа езикова гимназия; Дилян Галев, СУХНИ „Константин Преславски“; Виктория Арнаудова, ОУ „Панайот Волов“; Кристина Кръстева – детска градина №18 „Чайка“; Румен Радев, СУХНИ „Константин Преславски“; Еми Петрова, СУХНИ „Константин Преславски“; Мария Иванова, детска градина №30 „Синчец“; Перита Бояджиев, Четвърта езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“; Димитър Аврамов, Професионална гимназия по електротехника; Андрей Михайлов, СУ „Димчо Дебелянов“; Петя Цонева, Второ ОУ „Никола Вапцаров“; Софи Гостанян, СУ „Димчо Дебелянов“; Янина Киркорян, VII СУ „Найден Геров“; Мирена Ганчева, III ОУ „Ангел Кънчев“; Дафинка Петрова, ОУ „Георги Раковски“.
Видео от връчването на отличията

Занимания по интереси съгласно Наредбата за приобщаващо образование

Заниманията по интереси се организират за учениците от I до VII клас, в съответствие с желанието на родителите на децата, с желанието на учениците със съгласието на родителите, както и със спецификата на заниманията и с възможностите на училището.

Заниманията по интереси включват провеждане на учебни часове и изяви на учениците, провеждане на междуинституционални занимания по интереси и междуинституционални изяви на учениците, обхванати в тях, посещения на културно-исторически и природонаучни обекти, институции и други.

През учебната 2020/2021г.в III ОУ“Ангел Кънчев“ са организирани следните групи за занимания по интереси от педгогически специалисти в училището:

  • 23 групи в приоритетнa област „Математика”

  • 1 група в приоритетнa област „Дигитална креативност”

  • 6 групa в приоритетнa област “Природни науки“

  • 1 група в приоритетнa област “Технологии. Езиков свят“

Честита нова учебна година, скъпи родители, ученици, учители и служители!

Да си пожелаем здраве, спокойствие и мъдрост във вземането на решения и дръзновение в овладяването на науката! Успешна учебна година за всички!

Учебна 2018-2019 година

Викторина 2019

На 5.03.2019 година с традиционната викторина за учениците от 5 и 6 клас започнаха тържествата, посветени на 169 години от рождението на героя Ангел Кънчев и 141 години от Освобождението на България. През 2019 год. викторината е под надслов “Варна-моят град“ и се проведе в два кръга: “Знания” за забележителности(паметници,исторически обекти,сгради  и други), свързани с историята на Варна- Варненски некропол, Римските терми, паметника на цар Калоян, парк-музей “Владислав Варненчик“,Аладжа манастир, сградата на храм“Арх.Михаил“(първата българска църква и първото училище), Паметник на Съединението, Паметник на Осми приморски полк,Пантеон, Археологически музей, Операта, Катедрален храм, Дом народен флот, Часовникова кула,Морска градина, Икономически университет, храмове, Личности –Владислав Варненчик, Янош Хунияди, ген.Столипин, Никола Корчев, кап. Петко войвода, Антон Новак, братя Шкорпил, Михаил Колони, арх.Дабко Дабков  и Проект на тема“Забележителности на Варна“. Отборите бяха подпомогнати от ученици от 7 клас, които влязоха в ролята на ментори и консултанти.
След много оспорвано състезание победител при шести клас стана отбор“Дръзки“/6б/,на второ място „Одесос“/6а/,а на трето „Рицарите на Владислав/6в/.За най-добър проект бяха отличени „Черноморци“/6г/-„Археологически музей“ и „Дарзалас“/6д/- „Офицерски клуб и Щабът на флота“. При петите класове победител е „Рицарите на крал Владислав“/5в/ .На второ място „Евксинтос понтос“/5а/, а на трето- “Одесос“/5б/. За най-добри проекти бяха отличени макетите  „Катедралата” на 5б и “Часовниковата кула“на 5а. Много интересен  макет представи отборът „Кореняк Варненци“/5г / на Варненския драматичен театър. А отборът „Асклепий“/5д/ ни разказа за офицерските балове в Дом народен флот.
Организаторите и журито на викторината благодари на представителите от 7б и 7в клас, които участваха в журито, подготвиха грамотите и асистираха при провеждането на викторината.

Материалът е изготвен от Яна Славова- учител по история и цивилизации

Да бъдем добри всеки ден

Учениците от III г клас на IIIОУ “Ангел Кънчев”- Варна тази Коледа зарадваха и стоплиха сърцата на деца от Център за специална образователна подкрепа/ интернат/ “Св.Св. Кирил и Методий” с. Кривня. Заедно със семействата си децата направиха коледни подаръци. С много песни, танци и емоции премина срещата. “Нека не забравяме да бъдем добри и да си помагаме,не само по Коледа ” е мотото на децата от трети клас!

Спортни прояви на учениците от III Основно училище "Ангел Кънчев"

Коледeн турнир по футбол

Момчетата от футболния отбор на III ОУ “Ангел Кънчев” се представиха отлично на Коледния турнир по футбол и спечелиха бронзовите отличия.

Браво на победителите

Учениците от първи клас спечелиха първо място на състезанието “Бързи и сръчни”!

Ученически игри 2018/2019

След блестящо представяне нашите  волейболисти завоюваха сребърните медали

21 ноември „Ден на Християнското семейство”

Там където сърцата все ни връщат….там където гоним мечтите, където шарен бе света и всичко е възможно, там е семейството – мостчето между вчера и утре. Там в детството е вълшебната приказка – а тя е безкрайна. В нея главните герои сме ние – децата. Другите са мама, татко, баба и дядо. Това тържество е за всички нас и вас и за онези които ни обичате.

С тези думи започна един незабравим празник в III ОУ ,,Ангел Кънчев“, организиран и представен от седемте паралелки Първи клас в училището .
Те подготвиха поздравителен концерт в Актовата зала на училището, с който зарадваха семействата и близките си хора.

Учениците от всеки клас предварително изработиха картички и покани по повод
празника. Децата споделиха спомени и прекрасно изживяни мигове от живота на своите семейства. Единодушни бяха в твърденията си, че най-милите и скъпи хора за тях са хората, които най-много ги обичат-мама ,татко ,баба ,дядо. Именно за тях с много любов те подготвиха празничния концерт.

Всеки от класовете беше подготвен за празника. С мили думи ,песен и танц от сърце поздрави присъстващите в залата. Имаше и общи песни ,които класовете изпълниха заедно. Настроението в залата беше приповдигнато и прекрасно.
Родителите с усмивка ,положителни емоции и удоволствие се наслаждаваха на всички представяния . Припяваха и танцуваха с децата си.


В края на вечерта ученици, учители и родители си пожелаха повече семейна
топлина,както и да съумеем да съхраняваме българските ценности и да опазваме
човешките добродетели-любов,вяра и мир във всеки български дом и във всяко
българско семейство.

Ето как учениците от III г клас отбелязяха празника Въведение Богородично, ден на християнското семейство и християнска младеж.

Тържествено откриване на учебната 2018-2019 година - прекрасен ден, изпълнен с усмивки и празнично настроение